La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

martes, 30 de noviembre de 2010

Autobombo.

La revista "Capgrós"  adjunta en su último número un ejemplar del Boletín informativo nº 16 monográfico del Port de Mataró.
El mencionado Boletín es una sucesión de articulos escritos a mayor gloria del Consorci del Port, para que el público en general veamos que son los mejores, los más guays y que están presentes en todas las áreas de desarrollo...
Entre las muchas y muy loables actividades que mantiene el Consorci, aparece una noticia titulada "El Port de Mataró contribueix amb 500.000 € a la regeneració de la platja de Cabrera", explicando que de esa forma "cumple con las medidas correctoras en materia de dinámica litoral", y argumentando que de esa forma "la actuació conjunta ha permès minimitzar l'impacte ambiental en el fons marí".
Gracias, Port!!!
Hay que tener morro para que después de destrozarnos las playas con la complicidad de la Generalitat, parezca que son los mejores colaboradores de Medi Ambient. Si en este país se aplicara lo de "contaminador, pagador", haría años que el Port de Mataró hubiera sido obligado por Ley a arreglar un desaguisado del que sólo ellos y quienes lo autorizaron son responsables.

lunes, 29 de noviembre de 2010

Resultats Eleccions 2010 a Cabrera.

Coneguts ja els resultats a les Eleccions al Parlament de Catalunya, és interessant consultar també les dades de Cabrera de Mar, que es troben disponibles aquí.
Molt alta la participació al nostre poble, més del 72%, que supera àmpliament la mitjana de Catalunya.
Més significativa encara és l'espectacular patacada del tripartit en el municipi i la majoritària fugida de vots a CiU, que superen el 57% dels 2.433 votants que han exercit el dret a vot. L'altre partit beneficiat és el PP, que es converteix en la segona força per nombre de vots, per davant de PSC, ERC i ICV.
S'equivocaria l'Equip de Govern actual de Cabrera si cregués que aquests resultats li garanteixen la continuïtat en les Eleccions Municipals de Maig 2011. Tots sabem que en les Municipals el que busquen els ciutadans són capdavanters que treballin pel ben del poble, alguna cosa que els actuals mandataris estan posant molt car de veure, si s'ha de jutjar pels diversos despropòsits dels quals som víctimes els que no vivim en el "centre".

viernes, 26 de noviembre de 2010

Signatures contra el Conveni de la Genera

La Plataforma en Defensa dels Espais Publics, que coordina a les diferents Associacions en contra del Conveni que l'Ajuntament pretén signar amb La Genera per acabar pràcticament amb els equipaments entre l'Autopista i la N-2, ha presentat a l'Ajuntament una Instància oficial contra aquest Conveni avalada per 700 signatures dels veïns i residents a la zona.
Encara és possible presentar instàncies addicionals adjuntant més signatures, per tant, si no has signat encara, acudeix a l'Associació de Veïns del Plá o pregunta a carrer Joan XXIII a qualsevol veí, ells et diran on es recullen signatures.
NO DEIXIS DE SIGNAR, és l'expressió de la voluntat popular que demostrarà a l'Ajuntament nostra ferm intenció de mantenir els equipaments presents i futurs que per dret ens pertanyen!!!

La parada del Casas

El autobús de la Empresa Casas que llega desde Mataró en dirección a Barcelona tiene su parada...en la propia N-2 ó Avda. del Maresme, cruce con Avda. de Burriac, inmediatamente tras el semáforo y sobre las rayas blancas de la propia N-2 que delimitan el giro a los coches que pretenden entrar al Plà.
Probablemente no se ha podido encontrar un sitio más precario, por inconveniente e inseguro, (dudo que Tráfico lo haya aprobado)  tanto para coches como para las personas que puedan esperar al autobús. Lógicamente, el sitio impide la colocación de una marquesina apropiada, al estar situado entre la carretera y la vía de servicio paralela a ésta.
Quizá no se ha  reparado en que, cien metros más adelante, existe una acera de cinco ó más metros de anchura, la situada frente a la urbanización Los Naranjos, por donde apenas pasa nadie salvo las personas que, procedentes de la Estación, desean llegar a la parte del Plà más cercana a la playa.
En esa acera hay espacio para construir una entrada adecuada al autocar que lo aparte de la carretera cuando ha de hacer la parada, mejorando la fluidez del tráfico, y permitiendo la colocación de una marquesina que proteja a las personas de las inclemencias del tiempo mientras espera.
Una ventaja adicional sería la aproximación de esta parada a la ya existente en la calle Torrent del Porxo de Vilassar de Mar, donde tiene su parada (con marquesina), el mini-bús local que conecta esta población con Cabrera y diversas calles de ambas poblaciones, así como facilitaría visualmente el acceso a Rodalíes que quedaría entre ambas paradas.
Todo ello favorecería la idea del intercambiador de medios de transporte que tan necesario es en cualquier población que desee facilitar la movilidad a sus vecinos.

martes, 23 de noviembre de 2010

Els contenidors d'escombraries del Plà.

En els últims tres anys, Vilassar de Mar ha passat del fatídic PAP (porta a porta, el sistema de recollida d'escombraries amb el qual ningú estava d'acord) a la seva completa eliminació i substitució per contenidors alineats i distribuïts en la població, que en l'actualitat s'estan canviant de nou en els punts més estratègics pels moderns contenidors enterrats en filera dels quals, arran de terra, sólament sobresurt la boca.
En l'ampliació del Plá que va tenir lloc fa ja cinc o sis anys, els veïns sol·licitem que la urbanització tingués ja en compte els contenidors enterrats, la qual cosa era considerablement fàcil i poc costós perquè calia pavimentar els carrers que havien estat anteriorment camps de cultiu.
Tal petició no va ser escoltada en el seu moment per l'Ajuntament. Excuses poc clares com que els contenidors enterrats precisen de camions de recollida diferents als existents (però sí que hi havia contenidors enterrats a la plaça del poble, enfront del propi Ajuntament) van fer que finalment, tot el Plà s'omplís de contenidors, alguns d'ells instal·lats davant mateix dels habitatges quan hi havia espai públic suficient per no molestar als veïns.
Han passat els anys, i és el moment de reivindicar de nou els contenidors enterrats. Ara ja són la solució que s'aplica en tots els pobles del Maresme, i el Plà no pot quedar-se enrere.
Falten pocs mesos per a les eleccions, estarem atents a les promeses de cada Partit referents a la modernització del mobiliari urbà.

lunes, 22 de noviembre de 2010

Reflexió???

El rumor d'aquests dies apunta al fet que l'Alcalde de Cabrera, Joan Vilá, i l'1er Tinent d'Alcalde Jaume Borrás, han mantingut la setmana passada una reunió amb representants de la Plataforma en Defensa dels Espais Públics, favorable a l'anul·lació del Conveni amb La Genera.
El contingut de la reunió no ha transcendit (encara), però sembla indicar un canvi en l'actitud mantinguda fins ara per l'equip de Govern.
Si rectifiquen, demostraran la seva saviesa posada en dubte ara com ara.

domingo, 21 de noviembre de 2010

La estación.

La renovación ha llegado también a nuestra Estación de Rodalíes, a la que están ampliando la longitud de los andenes para que pueda parar un tren doble en hora punta, permitiendo mejores comunicaciones con Barcelona. Al mismo tiempo, se están pintando totalmente las dos estructuras metálicas que conforman los techos y columnas de sustentación, y se renovará el mobiliario.  
Es una lástima que una edificación de diez años se encontrara en tan lamentable estado de deterioro provocado principalmente por la humedad ambiental tan corrosiva al encontrarse cerca del mar. Un error de proyectación, utilizando entramados metálicos no inoxidables, en semejanza a la valla de separación de la vía con la playa, convertida en algunos puntos en auténtica herrumbre indigna de un país del primer mundo.
Lástima que la inversión no incluya la construcción de paredes, tan necesarias en época invernal.Como siempre, lo barato termina saliendo caro (a aplicar también en la regeneración anual de la playa).
Tema aparte merecen los alrededores de la estación, donde destacan:
a) los pintamonas con ínfulas de grafiteros, ensuciando pasillos, paredes como la de la playa, y cuánto elemento encuentran, ante la indiferencia de quienes debieran proclamar tolerancia cero con las pintadas. Podríamos tomar ejemplo del País Vasco, donde se persigue y se hace pagar ó castigar a quién ensucie una pared, mientras brigadas especializadas limpian en un máximo de 24 horas cualquier desarreglo. Claro que el des-gobierno actual tiene otras cosas más perentorias de las que ocuparse.
b) el ascensor, verdadero monumento a la dejadez municipal, donde se gastó una fortuna en un artefacto completamente inútil que creemos, jamás llegó a  utilizarse, como no fuera de pared para los pintorcillos mencionados. La inversión prevé su recuperación, esperemos que el mantenimiento posterior esté a la altura del objetivo inicial que se perseguía, el de facilitar el movimiento a personas con limitaciones (¿incluidas mamás con coches de niños?)
c) el parking-playa, donde hasta doscientos coches diarios aparcan gratuitamente para tomar el tren. Chocante que en la estación de Vilassar los coches no lleguen a veinte, pero claro, en Vilassar hay que pagar parking, con lo cual, nuestros vecinos se acercan a la estación de Cabrera para dejarlo sin pagar.  Se recuerda que la apertura de la estación se condicionó en su día a la existencia de un parking, pero nadie dijo que fuera en la playa ni gratuito.
d) el solar entre la estación y la carretera, que habría de acondicionarse como corresponde a los alrededores de un medio de transporte moderno que pretende atraer viajeros. Sea privado, de propiedad municipal ó de rodalíes (creemos que es de éste último), una iluminación, su pavimentación y algún mobiliario urbano dejarían la estación como todos los habitantes de Cabrera deseamos.
Bueno, como carta a los Reyes no está mal.

jueves, 18 de noviembre de 2010

Ayuntamientos transparentes

La ONG "Transparencia Internacional-Españaha entregado recientemente sus premios anuales a los ayuntamientos de Bilbao (en la imagen, su Alcalde con el premio), Gijón, Ponferrada, el Puerto de Santa María, Sabadell y Sant Cugat del Vallés, como los más transparentes del país.
Se valoran hasta 80 carácterísticas diferentes agrupadas en cinco áreas principales, y sólo los Ayuntamientos mencionados han conseguido el 100 sobre 100, es decir, son modelo de transparencia informativa, financiera, de trato con la ciudadanía, etc. Especialmente recomendable el ejemplo del Alcalde de El Puerto, que hace tres años ocupaba la posición 88 de tan singular ranking.
En TV apareció brevemente uno de los Alcaldes galardonados para explicar que cada vez que se iniciaba una obra, se iba puerta por puerta a consultar a los vecinos afectados para llegar a los mejores acuerdos posibles con ellos (igual que aquí con el Carril bici, por mencionar algo similar).
Ejemplo a seguir por el ayuntamiento de Cabrera de Mar, que presume de transparente una y otra vez "porque cumple la ley" en el tema del Conveni de La Genera. Si la ONG hubiera auditado a nuestro querido pueblo, todos los ciudadanos estaríamos hoy avergonzados.
Claro, hay una forma de demostrar que el ayuntamiento es transparente: basta solicitar a Transparencia Internacional-España" que nos incluya en su valoración del próximo año, así un  organismo independiente y prestigioso establecería cuál es le nivel de auténtica transparencia del equipo de Gobierno.

lunes, 15 de noviembre de 2010

Respuesta de Jaume Borrás

El 1er Teniente de Alcalde del Ayuntamiento de Cabrera de Mar responde en Tribuna Maresme de Noviembre a la Plataforma dels Espais Públics sobre el Conveni de La Genera.
El ex-alcalde comienza a aburrir. Repite una vez más los mismos débiles argumentos de ocasiones anteriores que hipotéticamente benefician a alguien desconocido que no son los habitantes de la zona, y en su autismo profundo no acierta a concretar ninguna de las preguntas que se le hicieron en su momento, ni consigue convencer a nadie más que a su compañero de viaje el Alcalde actual.
Su respuesta es un ejemplo más de que no hay mayores mentiras que las medias verdades, y la gran pregunta sigue quedando sin respuesta: ¿por qué, repentinamente, al equipo de (des)gobierno del Plá le ha entrado una afición desmedida por el Tenis, hasta el extremo de canjear 3.000 m2 (la mitad de La Genera actual), por 12.000 m2 de equipamientos que pertenecen al pueblo? Construir 37 VPP no son una prioridad cuando ya hay proyectadas 380, así que la causa ha de ser otra...
Ah!

viernes, 12 de noviembre de 2010

Contra-argumentació al Ajuntament (Conveni La Genera)

Guia per desmuntar fàcilment els arguments del Ajuntament sobre la conveniència del Conveni de la Genera. (textos en negreta textuals de l'article "Per què l'Ajuntament defensa el Conveni?" d'Albert Calls en la Clau del 13 de Novembre.

  1. "El procés seguit per l'aprovació compleix rigurosament la normativa urbanística". Argument irrellevant per obvi. És evident que, de no complir la Normativa ja estaria denunciat i camí dels Tribunals, però això no significa que s'hagi fet de manera transparent (clar com l'aigua per a tots des del primer moment), sinó que s'ha negociat a esquena del Plà, la qual cosa indica que els qui ho van fer sabien per endavant que hi hauria oposició.
  2. "No vol afavorir una Empresa privada". L'Empresa privada és el Tennis La Genera, que desitja buscar una nova localització per al seu negoci i es troba amb 12.000 m2 gairebé gratis total (a menys de 4 € per m2 no es troba ni a la muntanya). I per si no fos poc, se li requalifica el seu terreny actual perquè pugui construir 37 habitatges lliures. Encara sort que no se li vol afavorir!. Si el Tennis es vol anar d'on està avui, que es vagi, sabent que ha de vendre els seus terrenys destinats a equipaments a qui els hi vulgui comprar.
  3. "En el POUM ja és preveu on han d'anar els futurs equipaments publics". Sí, efectivament, i el més important al sud de l'Autopista és precisament el de 12.000 m2 que l'Ajuntament vol “cedir" al Tennis. I en l'altre de 6000 m2 actuals on avui se situa, es volen construir pisos. Què altres futurs equipaments ha previst el POUM per sota de l'Autopista?
  4. “Positiva valoració econòmica del projecte”. Ningú ha aconseguit veure fins ara la famosa valoració, que sens dubte existeix. Del que sí es dubta és que estigui feta per un expert aliè a l'Ajuntament, de la mateixa forma que va causar riure en el seu moment l'estudi fet “per un expert” sobre el carril bici que avui és la risa de la població.
  5. “S'incrementarà el % legal d’habitatges de protecció pública”. L'Ajuntament desitja oblidar que el POUM ja preveu 380 VPP, a les quals caldria afegir aquestes 37 a construir en el terreny actual del Tennis. Traient-les de context, serveixen per convèncer a no se sap qui que elles són el principal motiu, quan en realitat, les ja previstes pel POUM són més que suficients per a les necessitats del poble durant els propers 30 anys.
  6. “S’urbanitzará una nova zona verda a carrec dels propietaris de la finca”. Sí, una zona verda que ha d'urbanitzar-se quan es construeixen pisos. Però no són zones verdes el que demanen els habitants del Plà, que ja estan orgullosos de les actuals (excepte si l'Alcalde preveu recalificarlas en el futur per seguir “ajudant” al poble.
  7. “És retindrá la ubicació d’un nou Club de Tennis a Cabrera i la consegüent activitat econòmica”. Pot dir l'Ajuntament quants nous llocs de treball fixos va a generar el nou Tennis? És més, quants ha generat en els últims anys? L'autèntic interès del poble és retenir els seus equipaments.
  8. “Reversió al consistori de totes les instalacions quan s’acabi la concessió”. És a dir, dins de 30 anys com a mínim, ampliables fins a 99 anys. Potser els ciutadans siguin una mica més prosaics, però desitjarien gaudir dels seus equipaments abans de morir-se.
  9. “Possibilitat de crear una escola municipal de tennis”. Sobtadament, l'equip de Govern ha vist la llum i s'ha fet fanàtic del tennis. És l'esport del futur, el més demandat pels ciutadans i el que ens permetrà presumir d'europeus! Què tal si en lloc de Tennis es parla de Residències de la 3ª edat, d'un Institut, d'una Guarderia més (sí, falten places), d'una Biblioteca, o de qualsevol altra necessitat més peremptòria?
Si rectificar és de savis, ha arribat el moment de veure cuán savi és l'Alcalde de Cabrera de Mar.



Entrevista de Albert Calls.

En La Clau de esta semana, Albert Calls entrevista a La Plataforma en Defensa dels Espais Publics de Cabrera de Mar, un conjunto de entidades que se opone frontalmente al Conveni de La Genera que defiende el Equip de Govern actual con Joan Vilà a la cabeza.
La Plataforma muestra su claro objetivo de mantener los 6000 m2 actuales del tenis como equipamiento deportivo sin renunciar a los 12000 m2 que el Ayuntamiento pretende ceder para el traslado de dicha actividad deportiva pero privada. Preguntando en el Plà, nadie quiere perder sus equipamientos por ninguna razón, ya que aunque sean de Cabrera, la realidad es que serían utilizados mayoritariamente por los habitantes que viven entre la Autopista y el mar, resultando bastante indiferentes a los del núcleo central de población. Por supuesto, todo el mundo sabe que la opinión de esa parte de población le importa a un bledo al Alcalde, mucho más preocupado por gobernar de espaldas al Plà si no lo hace abiertamente en contra (a modo de resumen, su mandato se ha caracterizado por eliminar la Fiesta de verano del Plà, imponer un carril bici absurdo y modelo de incompetencia, pretender firmar el citado Conveni, etc etc, amén de detalles como el relatado en el Diari del Plè de Setiembre (ver entrada de ayer).
Albert Calls pregunta también al equipo de Gobierno las razones de su defensa del Conveni. Lógicamente, son las mismas falacias que ya han comentado en distintas ocasiones, así que merecen un capítulo aparte (ver "Contra-argumentació al Ajuntament").

jueves, 11 de noviembre de 2010

La festa de l'estiu a la platja.

Es reprodueix seguidament una part de l'Acta del Plé de l'Ajuntament de Cabrera del passat mes de Setembre. A part d'un redactat que faria les delícies de Berlanga, mostra amb claredat l'interès que l'equip de Govern es pren en tot el que afecti al Plà. Encara que és una mica llarg, val la pena.
El Sr. Alcalde pregunta: Pilar?
La Sra. M Pilar Ventura i Py, regidora del grup municipal del PSC, dóna la bona nit a tothom. Jo voldria tornar a expressar, com vaig fer l’any passat i l’anterior, el malestar que produeix a la gent de Cabrera que viu al Pla de l’Avellà que es faci la festa que fa Vilassar cada any, aquella macrofesta que es fa a la platja.
Vostè Sr. Alcalde em sembla que es va comprometre a parlar, a tractar-ho perquè no es fes i jo no sé quin tracte ha tingut amb ells però la qüestió és que s’ha tornat a fer, ha tornat a portar molèsties i bé, em sembla que ens hauríem de posar molt més durs.
El Sr. Alcalde manifesta que hi va haver, si no me’n recordo malament, dues reunions amb l’Alcaldia i amb els regidors i em sembla que el regidor nostre va tenir una més, a més a més d’aquestes dues, hi va haver tres, a les quals van agafar uns compromisos i la majoria d’aquests compromisos per part de l’Ajuntament de Vilassar es van fer. A partir d’aquí nosaltres vam dirigir una carta de queixa a l’Alcaldia de Vilassar expressant-los el nostre una mica mal humor en el sentit que no s’havia complert en part alguns pactes que s’havien fet, com el tema de la neteja i alguns altres més.
A partir d’aquí, nosaltres començarem a treballar perquè si Vilassar vol fer l’any que ve la mateixa festa, ens haurem de posar bastant seriosos perquè els veïns del Pla de l’Avellà no estiguin tan sacrificats com estan en aquell dia i no solament per la música, que la música és el de menys, sinó el que comporta l’escampament de gent, el “botellon” al Pla de l’Avellà, tot i que aquest any sembla que no va ser tant, però entenc que va ser bastant fort.
La Sra. M Pilar Ventura manifesta que a mi, a casa meva, a les cinc de la matinada van picar unes noies per entrar al lavabo. Imagini’s si anaven contentes. Evidentment, jo no dormia perquè no podia dormir, però va passar. A més, això que segurament a Vilassar li convé perquè deu tenir els seus guanys, no ho dubto, a nosaltres només ens crea despeses i malestar, vull dir que em sembla que ens hauríem de posar molt seriosos i si volen fer la festa que la facin a l’altra banda del poble, cap problema. No ens molestaran.
El Sr. Alcalde manifesta que totalment d’acord. Com a mínim treballarem una mica perquè no torni a passar el que ens ha passat aquests dos anys últims en els quals, torno a repetir, potser fa dos anys va ser més fort encara que aquest any passat, o potser és que nosaltres vam actuar més de pressa, els serveis de neteja, per què? Perquè varem veure que com que la platja quedava plena, vam mirar de netejar tot l’imprescindible perquè no es veiés...
La Sra. Ventura manifesta que per què hem de pagar nosaltres una neteja extra i el Pla de l’Avellà també, perquè ens deixen tot el terra ple d’ampolles.
El Sr. Alcalde comenta que torno a repetir que era un dels temes a què l’Ajuntament de Vilassar s’havia compromès, però quan es van presentar allà eren les 10 i mitja o així i estava mig col·lapsat pel temps de la platja. Treballarem perquè aquest tema l’any que ve no pugui ser tan fort.
La Sra. M Pilar Ventura manifesta que li agraeixo. Una altra cosa és que també per la Festa Major es va fer una festa al Pla de l’Avellà que bé, jo no tinc un mesurador de decibels, però li puc dir que els vidres de casa meva, que estic gairebé a l’altra punta, retrunyien, retrunyien. Vaig trucar a la policia local, la policia local em va dir que estava autoritzada i aleshores vaig trucar als Mossos
d’Esquadra perquè vinguessin a mesurar això, i em van dir que no era competència d’ells, que era
competència de la policia local, just en el moment en què s’estava acabant.
Jo manifesto personalment el meu descontent, no perquè es facin festes sinó pel soroll que arribava a fer i li expresso també aquest sentiment que es comú a molts, a moltes de les persones que viuen i intenten dormir al Pla de l’Avellà. Penseu que hi ha criatures, que hi ha gent malalta.
El mateix va passar en una festa que es va fer a La Genera. Retrunyien els vidres. Aquella va acabar més d’hora, val?, es va fer un dilluns, que la gent a l’endemà va a treballar, però jo crec que nosaltres hem de tenir un mesurador de decibels i no podem fer una legislació que vam fer aquí parlant sobre el soroll i totes aquestes coses i incomplir-la nosaltres mateixos quan fem festes. Jo estic a favor de les festes, això uneix a la gent de dalt i a la gent de baix, però tinguem en compte que aquestes festes no arribin a molestar la gent.
El Sr. Alcalde manifesta que Sr. Durà, vol contestar vostè?
El Sr. José Durà i García, regidor de Festes, respon que sí, bona nit, si em permet, Pilar. Avia’m, voldria fer un aclariment sobre la festa perquè la gent que no ha viscut la festa o ho està sentint i no sap de què va es pensa que allò va ser un gran festival com el que fan a Vilassar. En absolut.
Primer, era Festa Major. Segon, vam mirar els altaveus d’encarar-los cap a diguéssim Mataró. Sí que hi ha gent de Cabrera, sempre es perjudica a algú, però perjudicarem a menys gent encarant-ho cap a Mataró, i tercer, així que va començar la festa per la nit jo me’n vaig anar dos carrers a la Rambla dels Vinyals a escoltar. Avia’m, jo no sé si retrunyien els vidres però em costa de creure que retrunyissin els vidres. I quart, l’endemà al matí el primer que vaig fer és venir a veure si hi havia hagut telefonades, trucades, perquè la gent truca a la policia quan hi ha una queixa i, si no m’han enganyat, no hi ha hagut queixes.
Entenc que potser no us agradi aquest tipus de festa, us agradi més o us agradi menys, però la veritat s’han posat orquestres allà enfocant cap allà i feia el mateix o més soroll i mai havia passat res. Vam acabar a les quatre i deu del matí, crec que és una hora raonable. I si no, per paciència, us convidaríeu que preguntéssiu als veïns de tota la zona que s’han de menjar, perdoneu-me l’expressió, tota la Festa Major. O sigui, sempre diu que fem una mica de poble. Doncs fem una mica de poble, val?
El Sr. Alcalde pregunta: alguna cosa més, Pilar?
La Sra. M Pilar Ventura i Py, regidora del grup municipal del PSC, manifesta que s’informin amb la policia perquè sí que hi va haver més trucades. No sé, a tu et pot enganyar la policia o a mi em pot enganyar la gent que hi va trucar. Jo vaig trucar també, val? Si no hi va haver trucades, la meva segur que hi va ser. I la del Sr. Abel segur que també i la del Sr. Jesús Saez segur que també.
El Sr. Alcalde manifesta que molt bé.
L'Alcalde haurà de posar-se “bastant seriós” per a l'any que ve, ja que en els dos anteriors no li han fet cas, mentre el Sr. Durán considera normal acabar a les quatre i deu de la matinada una festa que se suposa molesta als veïns. Tots feliços perquè “com mínim, treballarem una mica” per evitar molèsties.
Val, com es tracta del Plà, ni cas, una altra cosa seria que fora en el centre del poble
.

lunes, 8 de noviembre de 2010

Un aeropuerto muy lejano (Comunicaciones 2ª parte)

Hace siete años se inauguró la estación de Cabrera-Vilassar que acercaba el Aeropuerto a una hora y cinco minutos de nuestras casas. En efecto, un Cercanías directo nos llevaba hasta el Prat desde la playa del Plá sin movernos del tren.
Si es cierto que la mejora de las comunicaciones marcan el ritmo de nuestro tiempo y caminan de la mano de la modernidad, todos los sufridos usuarios de nuestras Rodalíes del Maresme retrocedemos en el túnel del tiempo: lamentablemente, ir hoy al Aeropuerto significa efectuar un trasbordo en Sants, esperar hasta venticinco minutos por el siguiente tren que nos llevará hasta la T2, y realizar un nuevo trasbordo a un autobús para poder llegar a la T1, nueva Terminal internacional que ínfulas de intercontinental que ni siquiera tiene estación de tren porque nadie pensó en su importancia a pesar de que no existe un Aeropuerto en Europa que no disponga de su propio intercambiador con tren incluido.
Total, una hora y treinta y cinco minutos con suerte, donde antes se empleaba algo más de una hora. Pero claro, a nuestros dirigentes no se les caerá la cara de vergüenza por ello, tras los escándalos de la entrada del AVE en Barcelona y de empezar a construir la Estación del AVE de La Sagrera cuando el propio AVE ya estaba en Barcelona. Un ejemplo de previsión.

martes, 2 de noviembre de 2010

Els dics son la soluciò a la manca de sorra.

Es reprodueix seguidament la notícia difosa per la ACN i ampliada en diversos mitjans de comunicació, sobre la solució definitiva a la destrucció de les nostres platges.

La inversió ja estaria finançada amb els diners que s'han gastat amb regeneracions de sorra els últims anys.

Cabrera de Mar (ACN).- Un estudi de l'empresa d'enginyeria costera Europrincipia demostra que la millor solució per al problema de manca de sorra a les platges del Maresme és la construcció de dics semi submergits, paral·lels a la costa. El experts argumenten que les regeneracions de sorra que s'han fet darrerament 'no han funcionat'. A més de més eficaç, la solució dels dics és també més barata a llarg termini. Segons dades d'Europrincipa, l'obra ja estaria pagada amb la despesa que les regeneracions de sorra han suposat per a les finances públiques. L'Ajuntament de Cabrera de Mar, que és qui ha encarregat l'estudi, reclama al Port de Mataró, Costes i Medi Ambient que apliquin aquestes mesures per assegurar la platja.