La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

viernes, 12 de noviembre de 2010

Contra-argumentació al Ajuntament (Conveni La Genera)

Guia per desmuntar fàcilment els arguments del Ajuntament sobre la conveniència del Conveni de la Genera. (textos en negreta textuals de l'article "Per què l'Ajuntament defensa el Conveni?" d'Albert Calls en la Clau del 13 de Novembre.

  1. "El procés seguit per l'aprovació compleix rigurosament la normativa urbanística". Argument irrellevant per obvi. És evident que, de no complir la Normativa ja estaria denunciat i camí dels Tribunals, però això no significa que s'hagi fet de manera transparent (clar com l'aigua per a tots des del primer moment), sinó que s'ha negociat a esquena del Plà, la qual cosa indica que els qui ho van fer sabien per endavant que hi hauria oposició.
  2. "No vol afavorir una Empresa privada". L'Empresa privada és el Tennis La Genera, que desitja buscar una nova localització per al seu negoci i es troba amb 12.000 m2 gairebé gratis total (a menys de 4 € per m2 no es troba ni a la muntanya). I per si no fos poc, se li requalifica el seu terreny actual perquè pugui construir 37 habitatges lliures. Encara sort que no se li vol afavorir!. Si el Tennis es vol anar d'on està avui, que es vagi, sabent que ha de vendre els seus terrenys destinats a equipaments a qui els hi vulgui comprar.
  3. "En el POUM ja és preveu on han d'anar els futurs equipaments publics". Sí, efectivament, i el més important al sud de l'Autopista és precisament el de 12.000 m2 que l'Ajuntament vol “cedir" al Tennis. I en l'altre de 6000 m2 actuals on avui se situa, es volen construir pisos. Què altres futurs equipaments ha previst el POUM per sota de l'Autopista?
  4. “Positiva valoració econòmica del projecte”. Ningú ha aconseguit veure fins ara la famosa valoració, que sens dubte existeix. Del que sí es dubta és que estigui feta per un expert aliè a l'Ajuntament, de la mateixa forma que va causar riure en el seu moment l'estudi fet “per un expert” sobre el carril bici que avui és la risa de la població.
  5. “S'incrementarà el % legal d’habitatges de protecció pública”. L'Ajuntament desitja oblidar que el POUM ja preveu 380 VPP, a les quals caldria afegir aquestes 37 a construir en el terreny actual del Tennis. Traient-les de context, serveixen per convèncer a no se sap qui que elles són el principal motiu, quan en realitat, les ja previstes pel POUM són més que suficients per a les necessitats del poble durant els propers 30 anys.
  6. “S’urbanitzará una nova zona verda a carrec dels propietaris de la finca”. Sí, una zona verda que ha d'urbanitzar-se quan es construeixen pisos. Però no són zones verdes el que demanen els habitants del Plà, que ja estan orgullosos de les actuals (excepte si l'Alcalde preveu recalificarlas en el futur per seguir “ajudant” al poble.
  7. “És retindrá la ubicació d’un nou Club de Tennis a Cabrera i la consegüent activitat econòmica”. Pot dir l'Ajuntament quants nous llocs de treball fixos va a generar el nou Tennis? És més, quants ha generat en els últims anys? L'autèntic interès del poble és retenir els seus equipaments.
  8. “Reversió al consistori de totes les instalacions quan s’acabi la concessió”. És a dir, dins de 30 anys com a mínim, ampliables fins a 99 anys. Potser els ciutadans siguin una mica més prosaics, però desitjarien gaudir dels seus equipaments abans de morir-se.
  9. “Possibilitat de crear una escola municipal de tennis”. Sobtadament, l'equip de Govern ha vist la llum i s'ha fet fanàtic del tennis. És l'esport del futur, el més demandat pels ciutadans i el que ens permetrà presumir d'europeus! Què tal si en lloc de Tennis es parla de Residències de la 3ª edat, d'un Institut, d'una Guarderia més (sí, falten places), d'una Biblioteca, o de qualsevol altra necessitat més peremptòria?
Si rectificar és de savis, ha arribat el moment de veure cuán savi és l'Alcalde de Cabrera de Mar.



No hay comentarios:

Publicar un comentario