La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

viernes, 20 de mayo de 2011

Un debat sense ritme

Durant dues hores, Radio Cabrera va transmetre el dimecres dia 18 de Maig el debat més rígid que s'ha sentit en els últims anys al País.
Cal destacar que pel que sembla, es tracta de l'únic mitjà que utilitza la democràcia per igual per a tots, i va permetre la presència dels sis Caps de Llista en lloc de limitar amb regles absurdes que eliminen als nous i als que no disposaven de Regidors en la legislatura que està finalitzant aquests dies.
A part d'aquest encert, la resta d'organització no va ser molt brillant. Per començar, van reduir les exposicions a dos minuts estrictes, permetent rèpliques d'un minut i segones exposicions d'altres dos minuts amb una segona rèplica d'un altre minut més.
Les exposicions es van dividir en tres blocs, un per a Atenció a les persones, un altre sobre Economia i finalment l'estel, l'Urbanisme.
Tanta divisió i partició va provocar la falta d'espontaneïtat, les rèpliques ajustades i la manca de veritable debat.
Per acabar el desajustament, una moderadora que probablement provenia de la legió, desgranava ininterrompudament frases de l'estil de "té dos minuts", "li falten vint segons", "se li va acabar el temps", etc, amb una disciplina tan rígida que no permetia ni dos segons d'excés. Enmig de tant encotillament, la presumpta legionària desmoralitzava als seus entrevistats amb frasetes com :"Ja està?", "Ja ha acabat?", "Res més?", deixant entreveure que només acceptava de mala gana el que el seu interlocutor acabés abans del temps establert.
Total que, sense l'espontaneïtat que proporciona el debat obert (a sis bandes gens menys), amb semblant sergent de ferro impedint qualsevol llibertat de temps o de tema, i amb frases de fraccions de minut, el possible enfrontament va quedar en una xerrada de cafè (això sí, cronòmetre en mà).

No hay comentarios:

Publicar un comentario