La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

jueves, 2 de diciembre de 2010

Un passeig moribund

Si preguntem a Cabrera de Mar on es troba el Passeig de la Mediterrània, la majoria contestarà probablement que no ho sap, o que ni tan sols existeix.
Es tracta d'una àmplia avinguda que discorre paral·lela a la via del ferrocarril entre aquesta i la Nacional 2, entre Costamar i el Carrefour. Disposa de doble sentit de circulació, aparcament a banda i banda, carril ampli per a bicicletes (encara que ni tan sols estigui senyalitzat), voreres arbradas i espai per asseure's o passejar, entre fileres d'arbres i baladres.
La seva urbanització es va acabar en l'anterior mandat municipal, i es va completar amb la construcció dels accessos al nou pàrquing del Centre Comercial.
Des de llavors...l'abandó més feroç s'ha ensenyorit del passeig.
En la seva part més propera a Costamar, la circulació de vehicles per arribar a la platja obliga a l'Ajuntament a un manteniment mínim (amb prou feines una neteja lleugera de la màquina d'escombrar), però en la resta, la brutícia, arbustos i mala herba de tot tipus formen part  del paisatge, fins a fer el passeig impracticable en alguns punts. Mentre els escocells dels arbres desborden de mates i herbes, aquests van morint víctimes de la desídia, la falta d'aigua i manteniment.
Al carrer Illas Medas, que comunica la Via de Servei de Quadis i MB amb el Passeig, de 44 arbres que es van plantar amb prou feines sobreviuen 12 en lamentables condicions. Això sí, l'Ajuntament els ha talat en la seva majoria i ara podem admirar els tocons com a monument a la desídia municipal.
Depriment mostra de l'esperit que impera en tot el que no sigui el centre del poble i Más Terrillo.
 





No hay comentarios:

Publicar un comentario