La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

martes, 7 de diciembre de 2010

El nostre passeig marítim

Tots els pobles i ciutats costaneres d'Espanya tenen el seu passeig marítim més o menys modern, però urbanitzat. Amb els seus bancs, el seu espai per passejar, pocs o bastants quiosquets construïts amb desigual fortuna, arbres, palmeres o enjardinament, i en molts casos, aptes per a la circulació restringida de cotxes. En qualsevol cas, TENEN un passeig marítim.
Probablement Cabrera de Mar no estava quan van repartir aquests passejos. Potser és perquè havia de cridar-se Cabrera d'Adalt o de la Muntanya per la seva pertinaça vida d'esquena al mar. Fruit d'aquest desinterès és nostra pobra platja, destruïda i reconstruïda una vegada i una altra com símbol pèrenne d'atemptat ecològic amb ajuda de les Administracions, i...sense passeig marítim.
Els optimistes diran que no fa falta, és millor com està ara. És veritat que els cotxes campan pels seus respectes on volen, que l'espai per a vianants es converteix a l'estiu en un pàrquing immens de gent descontrolada que pretén portar el seu cotxe fins a la riba, que falta il·luminació, no hi ha arbres, ningú pot asseure's perquè no hi ha on, etc etc, però podria ser pitjor.
Des d'aquí reivindiquem el nostre passeig marítim. Urbanitzat, net, per on la circulació estigui restringida o eliminada, amb circulació de bicicletes, il·luminació, vigilància...anem, un passeig marítim en condicions.
Ja sé que els temps no estan per a despeses, però Cabrera no es pot permetre tenir l'última platja del primer món on els cotxes poden circular fins a gairebé la riba, on els quiosquets són només d'estiu i estan que cauen, on la vigilància brilla per la seva absència, on Rodalíes ha trobat un pàrquing gratuït per tot el Maresme, on els serveis del col·lector destrossen cada tres mesos el terreny amb els seus vehicles, on les rieres desguassen sobre la platja pel seu incorrecte pendent...quina pena de platja, Senyor!!!
En propers capítols, idees per trobar diners amb el qual construir un passeig (quan es parla d'un problema, ajuda bastant oferir algunes solucions!)

No hay comentarios:

Publicar un comentario