La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

domingo, 19 de diciembre de 2010

El POUM preveu una nova estació.

Somiar és gratuït, i que el POUM de Cabrera de Mar prevegi un nou lloc per a l'estació del tren en lloc del "baixador" actual és veritablement "Somiar truites".
La suposada nova estació es trobaria situada entre la Riera de Cabrera i les edificacions al costat de Costamar.
Per facilitar l'accés, el POUM preveu la urbanització de la Riera de Cabrera des de la rotonda de la Cooperativa fins al mar, salvant carretera N-2 i autopista (incloent la possible carretera del futur als costats de la citada Autopista).
Discorrent en paral·lel a aquesta riera aniria una carretera d'accés, amb passeig per a vianants i bicicletes, que uniria el centre del poble amb l'estació i articularia un eix d'accés a altres sectors com els de el Plà de l'Avellà i Franja Costanera. Al costat de la riera i la projectada estació se situaria el major dels pàrquings que comentàvem ahir.
Clar que el POUM no defineix, perquè s'escapa de l'àmbit municipal, com es va a convèncer a Rodalíes per canviar l'estació de lloc quan només gràcies a la dotació econòmica del Govern Central que ha acompanyat a la cessió de Rodalies es poden escometre les millores que s'estan duent a terme actualment, mentre la Generalitat, nova propietària, no sap si podrà pagar els sous dels funcionaris el proper mes.
D'altra banda, l'allunyament de la nova estació del nucli urbà actual, el Plá i la zona Nord-est de Vilassar farien perdre usuaris a Rodalíes de manera immediata, i considerant que el creixement d'habitatges del POUM es preveu al poble i per sobre del Plà de l'Avellà, no podem imaginar-nos que algú responsable del ferrocarril pensi a moure l'actual estació d'on avui està.
I per acabar, mentre tots els municipis del Maresme preguen per la desaparició de la línia del ferrocarril -autènticament una frontera que impedeix el desenvolupament sostenible de la costa-, els nostres regidors pensen a canviar l'estació...a 500 metres d'on avui està, però en la mateixa via. Genial.
De tota aquesta part del POUM, ens quedem amb l'avinguda d'accés paral·lela a la riera. Seria factible i beneficiosa per a les comunicacions entre els diferents nuclis urbans... però millor oblidar-se de la canalització de tan famosa riera perquè...depèn de l'Agència Catalana de l'Aigua, que no té diners des de fa anys ni per cobrir la Rambla dels Vinyals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario