La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

domingo, 24 de octubre de 2010

El despotisme és impossible si la nació està il·lustrada.

La frase del títol, de François Quesnay, és la resposta que el Plà de l’Àvellà ha de donar a l'alcalde en relació a la seva carta de contestació sobre el Conveni Urbanistic de la Genera dirigida a Carles Rocabert i Joan Núñez.
L'alcalde, una vegada més, s'equivoca. S'equivoca si creu que el tema es vol polititzar pel fet que l'oposició li hagi escrit en nom del Plà, i això demostra la seva miopia democràtica, ja confirmada en la reunió on l'Ajuntament anava a explicar “la veritat”, assumint que és el poble el que menteix.
Més enllà dels diversos partits i de qui és l'interlocutor, un alcalde demòcrata veuria que la immensa majoria de ciutadans del Plá estan contra el Conveni, coneixen perfectament els arguments de l'equip de Govern i tenen raons de pes per*rebutjarlos i mantenir-se en les seves conviccions.
Ja sabem tots que semblant despropòsit havia de sostenir-se d'alguna manera, ja que no s'entén per si només. I què millor causa que les VPO: “Només ens guia l'interès del poble”, “ho fem pel benestar dels nostres fills”, etc etc.
Ara resulta que les més de 300 VPO previstes en el POUM impulsat pel propi Ajuntament no són suficients i cal fer -sigui com sigui- 37 més en un terreny que sempre va ser un equipament. I no els cau la cara de vergonya, però ja hem vist més d'un riure de Jaume Borrás quan deixa anar aquest tipus de frases.
Diversos ciutadans del Plá –que quedi clar, sense cap intenció política- estan informant i detallant sobre el Conveni a tots sense distinció, i defensant l'oposició al projecte en nom de tots. Una vegada il·lustrats, el despotisme d'els qui es diuen actuar en benefici del poble malgrat el propi poble té garantia de fracàs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario