La frase rodona

Cap home ès bastant bó per governar a uns altres sense el seu consentiment.
Abraham Lincoln.



En la majoria dels casos la ignorància és una cosa superable, ja que no sabem perquè no volem saber.
Aldous Huxley

viernes, 15 de octubre de 2010

Transparència opaca

L'Alcalde Joan Vilá, màxima autoritat almenys teòrica, de Cabrera de Mar, ha defensat en dues ocasions la transparència de la negociació en el Conveni de la Genera.
És clar que el seu concepte de "transparència" no és el mateix que el dels veïns que mantenen la postura contrària, que acusen al seu Govern d'opacitat i secretisme durant tota la negociació.
Vegem els arguments:

·         L'equip de Govern va confirmar als veïns que les negociacions havien durat "gairebé un any". Durant tot aquest temps, ningú va saber gens, ni els veïns, ni les Associacions, ni per descomptat l'oposició. És aquesta una actuació transparent?
·         La primera comunicació s'efectua quan s'anuncia que en el Ple mensual se sotmetrà aquest Conveni a aprovació. Per descomptat, l'Ordre del Dia de cada Ple no pot considerar-se la manera més idònia d'informar al poble, de la mateixa forma que la publicació en el Tauló de l'Ajuntament complirà la Llei, però no veiem cadascun de nosaltres anant cada dia a llegir-se els Anuncis de l'Ajuntament per estar assabentats del que passa.
·         Qui informa als veïns, fonamentalment als del Plà de l'Avellà, en reunió convocada per nota a la bustia als tres dies de conèixer-ho, és el regidor en l'oposició Carlos Rocabert, que sembla preocupar-se més per comunicar de forma eficient, en contraposició a l'equip de Govern que en aquesta data encara no ha obert la boca sobre el tema.
·          Curiosament, el mateix dia en què anava a tenir lloc l'explicació de Carlos Rocabert als veïns, l'Alcalde informava mitjançant nota datada dos dies abans (dos dies, dos kms, tot un model d'eficiència), Aquesta nota conté almenys dos errors greus (Parla de Conveni signat quan només va ser aprovat i encara està pendent de signatura, i confirma que el Tennis pagarà 400.000€ a l'any quan són realment 40.000 €). O sigui, comunica (malament) quan vé que uns altres van a comunicar.
·         24 hores abans d'acabar el període d'al·legacions, l'Equip de Govern es decideix a comunicar (per fi!) als veïns la "autèntica veritat". Després d'una reunió escandalosa, Joán Vilá i Jaume Borrás es encastillan i insisteixen que ho fan pel ben del poble (qui bé et vol, et farà plorar).
Doncs no veiem la transparència per cap costat. Que s'ha fet complint els mínims legals no ho dubta ningú, però comunicar-comunicar, només quan s'han vist obligats i després dels fets consumats. Per fiar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario